Slideshow image

Brasserie

Samen met de nieuwe verantwoordelijke Karel Buysse kwam er schwung en gedrevenheid in bistro-restaurant ‘t Gavrije. Hij bracht niet alleen structuur, maar gaf ook het feel good gehalte van de klanten een boost. Anderhalf jaar later, in maart 2017, slaat Karel de handen in elkaar met kok Baptiste Tieberghien, die resoluut de kaart trekt van een eerlijke, klassieke, maar toch vernieuwende keuken met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. De kaart wordt bewust beperkt gehouden zodanig dat er vlot kan gewisseld worden in de gerechten, naargelang de seizoenen. Beperkt, maar toch compleet, want ook de kleinste gasten worden niet vergeten. Naast de kaart zijn er steeds seizoensgebonden suggesties, een weeklunch en een menu te verkrijgen.

De belofte: huisbereide gerechten, met verse ingrediënten en streekproducten van topkwaliteit. Tel er een vernieuwd aanbod dranken, een hedendaags interieur en een uitstekende bediening in een ongedwongen sfeer bij op en je hebt alle ingrediënten voor een aangename lunch of een gezellig avondje uit! Een leuk extraatje zijn de tentoongestelde kunstwerken van kunstenaars uit eigen streek.

‘Jong enthousiast talent’ ontmoet ‘gedreven horeca routinier'

In de keuken vinden we Baptiste Tieberghien, een enthousiaste twintiger die de passie voor horeca met de paplepel meekreeg. Na zijn opleiding in Hotelschool Ter Duinen deed hij een paar jaar ervaring op als souschef. In 2014 ging hij enkele leerzame maanden tegemoet als souschef van één van de Mijn pop-up restaurants, waar hij de eer had niet alleen te koken voor, maar ook te leren van verschillende sterrenchefs. Nadien ging hij als chef-kok aan de slag. In maart 2017 gaat hij vol enthousiasme en goesting de uitdaging aan om de keuken van ’t Gavrije nieuw leven in te blazen.

In de zaal ontmoet je Karel Buysse, de verantwoordelijke voor de zaak. Met een kwarteeuw horeca-ervaring kent hij het klappen van de zweep. Gebeten en gedreven zet hij in op een vriendelijke en vlotte bediening. Zijn drijfveer: maximale klantentevredenheid door in een sfeervol kader een lekkere, eerlijke keuken met een welgemeende glimlach te serveren.

Gastvrijheid voor iedereen die er komt

De zaak is ideaal gelegen nabij de Markt, waar ruimschoots parkeergelegenheid is. Het  restaurant heeft tevens een feestzaal, een buitenterras en een tweede zonneterras op de bovenverdieping.